AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade  (Read 48347 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AirNav Development

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2545
    • AirNav Systems
New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« on: December 01, 2013, 09:34:22 PM »
v62 is out.

All pending bugs corrected except:
- ACARS tab still not working;
- 3D issues
- Erroneous altitude reported on some ground aircraft
- Wrong photos being downloaded

Upgrade:
http://www.airnavsystems.com/download/ANRB/ANRBUpgradeto50062.exe

Full Install:
http://www.airnavsystems.com/download/ANRB/ANRB50062BetaSetup.exe

GreekSpy2001

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 671
    • Graham's Aircraft Photos
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #1 on: December 02, 2013, 10:18:41 AM »
hi all

Been running v62 since Saturday am (gmt).  Have found a couple of issues as follows.

with v4 I had a few problems with the sw crashing when doing other things on the PC.  One being establishing a Remote Desktop Connection (RDC).  Starting this on my v4 installation would cause the app to crash.  So yesterday I tried it with v62.  Happy to say it worked and I could monitor from a remote PC.

However I immediately noticed that the alert pop ups were not being seen.  After further investigation it seems the screen resolution of RDC, the alert was off screen.  I had to move the pop up further into the middle of the host screen for it to be seen on the RDC screen.

Next when logging off the RDC connection the host PC is screen locked.  This had the affect of halting alerts until I went back to my host PC and logged back in.

Graham

CYYZGUY

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1627
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #2 on: December 02, 2013, 01:22:35 PM »
Hi Airnav, I have noticed when I check off to display the NDB, it will work fine, however once radarbox is restarted I need to re-enable it every time.  Is this normal behavior?

regards,

Jason
2 Nm North from Canada's Busiest Airport CYYZ

DPD 1090 Mhz Antenna with LMR-400 Cable
Antenna 35 Feet (11 Meters) standing tall
Dedicated Airnav Station with 16 Gigs ram
Dedicated Radarbox24 Station with 16 Gigs ram
40" LED Monitor
40" LED Monitor
BCD996XT, BCT15X, BCT15X, BCT15 and BCD436 receiver

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4120
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #3 on: December 02, 2013, 01:36:08 PM »
It should be saved down, this has been noted as a bug.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Northern Watch

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 505
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #4 on: December 02, 2013, 01:43:52 PM »
Hi Airnav Support

Can you please confirm that the 5.00.62 beta upgrade you have posted is the same as Alan posted a few days ago.

Regards

keith

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4120
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #5 on: December 02, 2013, 01:55:07 PM »
Yes it is.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Judwin45

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 258
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #6 on: December 02, 2013, 02:42:26 PM »
I have not yet downloaded any of the Beta's.

I understand I need to uninstall v3.13 and then do the full download.

Do i need to disconnect my radarbox from the PC and then reconnect after the download?

Regards

Keith
Keith
5 miles south of EGDY

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31883
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #7 on: December 02, 2013, 03:14:42 PM »
Hi Keith,

You should only connect the USB cable after the software installation has finished to complete the process.  If you have 64 bit version of Windows you will also require to download and install the 64bit drivers before connecting the cable.  Uninstall the previous version(s) before installing the new one but remember first of all to save your mylog, photos, logos, silhouettes etc collections which you may have been building up over the course of time and replace the ones from the new installation with them.

Also remember to install to C:\Airnav and not to a program files location.

Alan

shouriken

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 251
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #8 on: December 03, 2013, 04:21:33 PM »
Using "End flights in Mylog after"=30 minutes and "Filter garbled Flight IDs and Squawks"=checked
Liviu
A.net JetPhotos.Net
RadarBox
2xRTL USB + Franklin+Collinear antenna + PlanePlotter

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31883
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #9 on: December 03, 2013, 05:24:05 PM »
Thanks Liviu

Alan

thedouth

  • New Member
  • *
  • Posts: 26
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #10 on: December 04, 2013, 03:42:06 PM »
Hi Alan
        I updated my database today and it appears the same size as yesterday . Since the new beta version the update size appears to have increased its size to 66305 kb . Has something happened


Ben

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31883
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #11 on: December 04, 2013, 04:08:15 PM »
I have raised this with Airnav as the update doesnt seem to have been applied for the last couple of days.

Alan

thedouth

  • New Member
  • *
  • Posts: 26
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #12 on: December 04, 2013, 04:14:38 PM »
Thanks for that Alan, glad it is not me . Keep us posted


Ben

shouriken

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 251
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #13 on: December 04, 2013, 06:17:08 PM »
Tested the "Send email with custom server":
- entered the data for my yahoo.fr account

- entered 2 email addresses in the "Recipients (comma separated)" of the Reporter form
- clicked "Send now"
- received the emails in both accounts

- changed the "Recipients (comma separated)" field to 2 yahoo groups where I usually send the logs
- click Send, the status bar says "Message sent with success", but the message does not appear on the lists :(

PS. I've already reported this issue in the beta 053 topic.
Liviu
A.net JetPhotos.Net
RadarBox
2xRTL USB + Franklin+Collinear antenna + PlanePlotter

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31883
Re: New AirNav RadarBox 5.00.62 Beta Upgrade
« Reply #14 on: December 04, 2013, 06:46:07 PM »
Getting emails from you on mode-s forum, 3 this afternoon so far

Alan