AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Your experience upgrading to 5.00.044  (Read 78784 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vonsmalhausen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 731
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #45 on: October 19, 2013, 03:31:41 PM »
oeps, rather annoying problem : no more network !

get network flights is ticked, and connection to network is green, but nothing in the grid.

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32391
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #46 on: October 19, 2013, 03:32:41 PM »
Vonsmalhousen

Re Scrrenshot 2  This relates to auto-updates when the individual aircraft is received.  If the box is ticked the details will be updated to the same as the server entry.  If unticked it will not be touched. 

I will forward the error with the silhoutte column header

Screenshot 4 refers to the whole databse as opposed to individual aircraft in screenshot 2

If the Navdata details are different from the server details it must have been manually updated.  If you tick or untick the boxes the tables are updated or not depending on your preferences.

Alan

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32391
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #47 on: October 19, 2013, 03:33:46 PM »
The network is OK here in Spain, maybe the network went dowen for a short time?

Alan

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32391
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #48 on: October 19, 2013, 03:36:21 PM »
There is something wrong with those flight ID's they are incorrect.  Is your radarbox connected directly to your computer and via anther method?

Alan

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32391
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #49 on: October 19, 2013, 03:49:45 PM »
John,

In your airnav/radarbox folder above ANRB.exe you should have a file, ANRB.dat.  Let me know if you have it

Alan

jpr89

  • New Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #50 on: October 19, 2013, 03:57:24 PM »
and is very slow when I pass a plane to another in MyLog.

Regards

Same problem here, but only with "old" data (before the upgrade to v.5). When I selected an aircraft contacted yesterday for example, it's very long and Mylog "isn't responding" for about 15-30 seconds, then it's ok.

Also, all the aircraft pictures downloaded before the update aren't appearing now?!

tommyg

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 255
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #51 on: October 19, 2013, 05:31:53 PM »
Downloaded and seems to be ok. The only issue I came across was I had no map at all showing (don't use 3D) and only by chance clicked on the map view button top right of screen and map appeared. Everything else ok, I can even resize the preference windows for the first time without having to use resizenable.

tommyg
Tommyg

vonsmalhausen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 731
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #52 on: October 19, 2013, 05:37:48 PM »
just restarted my system  : still no network, and I still get these "wrong" flight ID's
my box is connected true a USB Hub to my PC, ..... like it always has been

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4120
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #53 on: October 19, 2013, 05:51:01 PM »
vonsmalhausen,

Something does seem wrong for your install, try backing up data and then clean the RadarBox folder and install the new full version again. Something looks like it has been corrupted.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

vonsmalhausen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 731
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #54 on: October 19, 2013, 05:56:13 PM »
ok, will do that

CoastGuardJon

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1178
  • Mullion Cove, Kernow --- sw Cornwall UK.
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #55 on: October 19, 2013, 06:06:14 PM »
Hi Alan, Just done another complete shutdown and reboot, on trying to open ANRB I et a box with the message:

Cannot open file "C:\AirNav Systems\AirNav RadarBox\ANRB.dat". The system cannot find the file specified.

This would appear to confirm your suggestion, and I've not been able to locate it!
ANRB :  AOR AR8000 : Icom R-7000 : Icom IC-R9000 : JRC NRD-545 : OptoElectronics Digital Scout and OptoLinx Interface; Realistic Pro-2005 : UBC 800XLT - listed in alphabetical order, not cost, preference, performance or entertainment value!

neroon79

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4657
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #56 on: October 19, 2013, 06:12:43 PM »
This one isn't related to Version 5 only, but does anyone else have this effect with B788s?

Alert Time: 2013.10.19 16:24:51
Received Aircraft: B788 (800734)
Received Aircraft: B788 (800734) <--

Total flight information:
Flight ID:
Registration: VT-ANN
Aircraft: B788
Routing:
Altitude: 38000
Speed:
Heading:

Ingo
Greetings from northern Germany, Ingo
11.75nm ESE of EDDV

SW: ANRB v5.00.072/6.01.001 on WIN10 64Bit Pro&Home
HW:
Ant.: DPD Productions ADS-B Vertical Outdoor Base Antenna
AMP: Kuhne electr. KU LNA 1090 A TM
Cable: 25m of ECOFLEX 15+
NB: Asus P53E 24/7 op.
PC: 28"4K + 24" Monitor
AirSpy mini @RPi3

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32391
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #57 on: October 19, 2013, 06:21:34 PM »
Hi John,

I have been trying to attach the file to the post but  for some reason I cannot get it to attach.  Send me a PM with your email and I will post it to you.   It was in an earlier post but has disappeared.
Alan

vonsmalhausen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 731
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #58 on: October 19, 2013, 06:25:27 PM »
ok, did a complete uninstall, and installed the full version instead of the upgrade, ......
still the same : no network ( the first time I launched, I was even back to delayed network ) aldo the light is green + still those long ID's for some flights
also I feel like I have a lot less "my flights" ; normally I get around 150+ hits round this time of the day/week, now "only" between 90 and 100.
really not pleased with this "update"
tomorrow i'll try to reverse back to the old version, if this is what we had to wait for the last years...........pffffffffff

neroon79

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4657
Re: Your experience upgrading to 5.00.044
« Reply #59 on: October 19, 2013, 06:29:01 PM »
Just tried to open the submenu show all photos under MyLog. There are 36471 pictures in this folder. RB Software freeced with no reaction. After a while windows stated the "no reaction" message and performed a crowbar shut down of software. After re-start all screen settings were back to condition of first start after update.

MyLog was left filled. Autopopulated airframes were still in navdatabase.

Problem is repoduceable.

Ingo
Greetings from northern Germany, Ingo
11.75nm ESE of EDDV

SW: ANRB v5.00.072/6.01.001 on WIN10 64Bit Pro&Home
HW:
Ant.: DPD Productions ADS-B Vertical Outdoor Base Antenna
AMP: Kuhne electr. KU LNA 1090 A TM
Cable: 25m of ECOFLEX 15+
NB: Asus P53E 24/7 op.
PC: 28"4K + 24" Monitor
AirSpy mini @RPi3