AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Map issue  (Read 6047 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Xpress690

  • New Member
  • *
  • Posts: 16
Map issue
« on: September 20, 2013, 09:00:12 AM »
Hi all

Does anyone experienced a Map Window issue?  I´m getting a blank window every now and then... (more the "now", lately) the map freezes, shows a blank window. It's getting annoying and I'm getting tired.

Any help will be welcomed, thank you
Paul

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31888
Re: Map issue
« Reply #1 on: September 20, 2013, 09:11:22 AM »
Paul,

Not experiencing any problems myself.

2D or 3D window.  Which version of RB are you using

Alan

Xpress690

  • New Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Map issue
« Reply #2 on: September 21, 2013, 01:16:54 PM »
Hi

4.03 running 2d... and I think I found something...
it only happens when I´m using the "Get Flights from RadarBox Network"
it does freeze up my map screen

Thank you
Paul

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31888
Re: Map issue
« Reply #3 on: September 21, 2013, 01:22:56 PM »
Hi Paul,

Unlike myflights, Network flights only move after connection to the server which it does every 20 seconds.  If you look at the bottom line in the middle under the map you get a commentry of what it is doing.

Alan

Xpress690

  • New Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Map issue
« Reply #4 on: September 21, 2013, 11:02:51 PM »
Alan
My issue is that the MAP WINDOW freezes every time I start the Network connection to the server. All works fine, I can see the network flights and all its data and movements. The problems is, it freezes the map window, steel can see the flights listings but on the map window nothing moves.
Hope you understand what I'm trying to say.
Regards
Paul

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: Map issue
« Reply #5 on: September 22, 2013, 07:41:40 AM »
What spec is your PC?

Xpress690

  • New Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Map issue
« Reply #6 on: September 22, 2013, 10:32:53 AM »
Hi

Windows 7 Ultimate
Service Pack 1
i7 CPU  [email protected]  2.79GHz
RAM 6.00 GB
System 64-OS

Don´t think that the problem is within the machine, but.....
Hope this helps
Paul

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31888
Re: Map issue
« Reply #7 on: September 22, 2013, 11:51:23 AM »
Looking at your opening comments it looks like it worked OK previously and has just started to do this, is this the case?  Also myflights work OK until you tick the Get Network box and then your map freezes both for myflights and network flights.

Alan

Xpress690

  • New Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Map issue
« Reply #8 on: September 22, 2013, 10:51:31 PM »
Hi

That's correct... I'll risk saying that it started about 2 to 3 weeks ago.

Regards
paul

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31888
Re: Map issue
« Reply #9 on: September 23, 2013, 08:54:05 AM »
Paul,

If it was OK previously you may have some corruption somewhere and it may be worthwhile carrying out a re-install of the software.

Alan

Xpress690

  • New Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Map issue
« Reply #10 on: September 24, 2013, 02:21:53 PM »
Alan

Did just that, re-installed and still the same issue is haunting me... !! It's really annoying and stressful. I would like to fix this for good.
Regards
Paul

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 31888
Re: Map issue
« Reply #11 on: September 24, 2013, 03:40:16 PM »
Sorry Paul, its not easy fixing something thats not affecting anyone else.  Have you installed any new software in that time?

Have you emailed support for assistance [email protected]

Alan
« Last Edit: September 24, 2013, 03:42:27 PM by Runway 31 »

Xpress690

  • New Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Map issue
« Reply #12 on: September 25, 2013, 01:12:59 PM »
Alan

Thats the thing...nothing as changed on the PC. It´s still the same one, no new software, updates, nothing.

Don´t know.....
Regards
Paul

CoastGuardJon

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1178
  • Mullion Cove, Kernow --- sw Cornwall UK.
Re: Map issue
« Reply #13 on: September 25, 2013, 04:03:02 PM »
Hi Paul, you say no updates - are you certain that Windows auto update is definitely disabled - I had problems with that.    If that doesn't help, save any AN files and records you wish to be able to access to a totally different file location.   Delete all references to AN and RB, including RB program, and start afresh with a download and installation of ANRB 4.03 would be my next step.   HTH
ANRB :  AOR AR8000 : Icom R-7000 : Icom IC-R9000 : JRC NRD-545 : OptoElectronics Digital Scout and OptoLinx Interface; Realistic Pro-2005 : UBC 800XLT - listed in alphabetical order, not cost, preference, performance or entertainment value!

anorak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 974
  • support The Devon Air Ambulance Trust
Re: Map issue
« Reply #14 on: September 25, 2013, 08:15:15 PM »
And DON`T save to the default location. Is there any gain in 2D from V 4.03 over 3.13?
Dave.
Dave. Exmoor, North Devon.