AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: AirNav Antenna Kit with 20m cable  (Read 4927 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alkhalifa

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
AirNav Antenna Kit with 20m cable
« on: March 27, 2011, 08:56:45 PM »
Dear Support,

Finally i have received my Antenna Kit with 20m cable and the result is amazing huuuuuuuuuuuuuuge diffrent between the supplied antenna and the kit one  !!

I recommend everyone to buy it, it really worth it

Iam happy with the kit :)

I have question,

why when i power up the pre-amp i get less aircrafts ?
i have used 12V DC with 1 amp

and i have checked all the connection but i don't know whats wrong,

please help

thanks and best regards,

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4125
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #1 on: March 27, 2011, 10:10:57 PM »
When you connect the preamp with the power, do you hear a clicking noise? if so its connected the wrong way and that explains why your seeing less.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

alkhalifa

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #2 on: March 27, 2011, 10:18:14 PM »
thanks for your reply,

i will check and let you know,

thanks dear

alkhalifa

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #3 on: March 29, 2011, 07:58:44 PM »
Dear Support,

i have checked the preamp the cables are connected the right way, the 1st port RX is connected to the BT-12DC and the antenna port is connected to the antenna.

and there is no clicking noise coming out from the preamp or anywhere else

when i connect the power i get about 21 aircrafts when i disconnect the power i get about 40 aircrafts !

there is anything else i have to check ?

alkhalifa

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #4 on: April 07, 2011, 11:20:32 PM »
Dear Support,

i have checked the preamp the cables are connected the right way, the 1st port RX is connected to the BT-12DC and the antenna port is connected to the antenna.

and there is no clicking noise coming out from the preamp or anywhere else

when i connect the power i get about 21 aircrafts when i disconnect the power i get about 40 aircrafts !

there is anything else i have to check ?

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4125
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #5 on: April 08, 2011, 07:34:53 AM »
Hi,

Sorry we missed your earlier post.

That is strange, if everything is connected properly we can only think of two issues that may cause this

1.) The preamp is faulty
2.) You have local interference and when the preamp is on it amplifies it blocking other signals.

We will talk with some of our sites across the world to see whether they have something similar.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

alkhalifa

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #6 on: April 08, 2011, 10:41:06 PM »
Hello Dear,

thanks for your reply, its ok i know you are busy and have to reply to all emails and requests,

take your time and if you find anyone have similler issue and he fixed it please give me the solution,

thanks a lot :)

PavelA

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #7 on: April 09, 2011, 07:05:04 AM »
Hello alkhalifa!

We had exactly this problem  with 20 m kit on one system of our spotters community (2 kits was purchased at the Jan 2011). After long investigation it was solved very easy. Main problem - sticker with marking sticked on wrong side of preamplifier due this "in" and "out" are reversed, try to change connection (connect antenna to "RX" connector and receiver (injector) to "antenna" marking connector) I'm sure that problem will be solved after this manipulation.

Pavel

alkhalifa

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #8 on: April 09, 2011, 06:58:41 PM »
Dear PavelA,

thanks for your reply and support,

i have tried to reversed the cables and connect the power, now i can hear noisy and clicking sound from the preamp :(

i think they were connected correctly, but the preamp is faulty.

Thanks and Best Regards,

PavelA

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #9 on: April 09, 2011, 08:24:16 PM »
Hello alkhalifa,

Strange. In our situation we had "poor reception" when connect power to "reverse label" preamplifier, when power off on it we had "normal reception" like without preamplifier. In situation "interference" (we try to test wide band D-220 antenna) we fully lost reception. RadarBox looks like blocked.

Sincerely
Pavel

P.S. Our situation was more simple, we had one working set and one malfunction and had possibility to compare.

alkhalifa

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #10 on: April 16, 2011, 07:13:54 PM »
Dear PavelA,

thanks for your help and support i appreciate it :)

i hope i can find a solution , right now without a preamp i can reach up to 270 NM, but i hope i can use the preamp to get more.

Dear Support Please don't forget me :)

Best Regards,

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4125
Re: AirNav Antenna Kit with 20m cable
« Reply #11 on: April 16, 2011, 08:12:32 PM »
I think its best you send it back and we can check to see whether it has a fault. If you contact us via our signature we can give you details on where to return to.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]