anything
AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Windows 7  (Read 5594 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dunc8543

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
Windows 7
« on: November 07, 2009, 01:07:15 AM »
Hi i have tried to connect my Radar Box to my new PC which runs Windows 7.

I am getting a message sying that the drivers are not correct and am unable to use my system.

Anyone help with this please?

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: Windows 7
« Reply #1 on: November 07, 2009, 08:16:34 AM »
Microsoft now insist on all drivers being signed.  It's a new revenue stream for Microsoft!!

See http://www.airnavsystems.com/forum/index.php?topic=528.msg30346#msg30346 for solutions.

Aerotower

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: Windows 7
« Reply #2 on: November 07, 2009, 01:10:52 PM »
I am running the RB in Win7 without problems.
« Last Edit: November 07, 2009, 02:02:48 PM by Aerotower »

bratters

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 935
Re: Windows 7
« Reply #3 on: November 07, 2009, 01:34:01 PM »
Hmmm - as I could be in the market for a new PC shortly, is there a definitive answer to the question does RB work on Win7?
I hoped it could be used on the XP platform.

Hawkeye

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 285
Re: Windows 7
« Reply #4 on: November 07, 2009, 03:23:24 PM »
Certainly works ok with Win7 32bit.
Had it installed last weekend and RB cracked up straight away.

Fenris

  • Guest
Re: Windows 7
« Reply #5 on: November 07, 2009, 03:26:17 PM »
It's the 64 bit version that is at issue (as it is for XP and Vista).

Until the signed drivers are available, those that have problems will need to use one of the various workarounds that have been posted.

CoastGuardJon

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1178
  • Mullion Cove, Kernow --- sw Cornwall UK.
Re: Windows 7
« Reply #6 on: November 07, 2009, 10:19:55 PM »
Hi Dunc., I'm a total technonumpty, and had a similar problem when I first tried to install 3.07, try this, with RB disconnected, start the RB program, then plug in the RB, you should get a prompt for automatic drivers - ignore that and opt for manual, open your C drive (or wherever you've installed the RB program) open the folder, until you see the driver file, double click on the file and (hopefully) it will install the RB driver.  Sorry, if this is a bit unclear, I'm still trying to get 3.08 running, using the help and advice from the others....................
ANRB :  AOR AR8000 : Icom R-7000 : Icom IC-R9000 : JRC NRD-545 : OptoElectronics Digital Scout and OptoLinx Interface; Realistic Pro-2005 : UBC 800XLT - listed in alphabetical order, not cost, preference, performance or entertainment value!

BMcL26

  • New Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Windows 7
« Reply #7 on: November 12, 2009, 07:03:41 PM »
No problems with the 64bit Drivers now that they have been signed by Microsoft, I changed my OS from Vista 32bit Ultimate to Win 7 64 bit ultimate and installed the 64 bit drivers downloaded from Forum and  never had as much as a sneeze.  the whole sytem working much better than before probably because the 64 bit system is more stable and can access the full potential of the installed memory (in this case 4mb)

dunc8543

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
Re: Windows 7
« Reply #8 on: November 13, 2009, 05:03:00 PM »
Thanks for all the replies the new drivers have sorted it!

Lou

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
Re: Windows 7
« Reply #9 on: November 14, 2009, 02:49:50 PM »
I did a clean install of win 7,32 bit. Just installed RB. its running ok 68 in myflight the screen comes up with the request for more info I fill it in click on apply and ok and it just stays there, if I cancel I have to start all over again. Anybody got any suggestions?

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: Windows 7
« Reply #10 on: November 14, 2009, 02:52:48 PM »
One thing to to try - import a colour scheme.  That has caused this problem for others who have re-installed, although this bug is apparently fixed in v3.08.  It's caused by a registry setting being retained pointing to a colour file that no longer exists.

Lou

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
Re: Windows 7
« Reply #11 on: November 14, 2009, 03:02:05 PM »
thanks Tarbat, This is a clean install I also changed some of the colours and exported as real radar, i`m gonna try again as default ml3 and see what happens.