AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta  (Read 103451 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

g0seg

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #105 on: October 19, 2009, 01:08:03 PM »
Hi, just a query. Have been operational on the box for about a month now. All works well as does the update to version 3 Beta. Only one niggle. Preferences is the niggle! Both on the original version and the 3 Beta i only get about half the preference page - adjustment is not possible and i dont get far enough down to press the `apply` button. Am using a dell530s with 3 gigs of ram at 3Ghz with radion 256. To spell it out more simply, i get an unadjustable Preferences - about two thirds of screen - and no matter what resolution etc etc i try it remains the same as well it should. There is no way to get the full Preferences page. I`d send you a picture if i could find a way of doing it and no doubt that would help. Have been on computers quite a while and have never had this problem before. However, it is running that ghastly Vista Home so.......................i rest my case. Any ideas? Regards and 73s, Roger

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #106 on: October 19, 2009, 01:22:20 PM »
What screen resolutions have you tried?

Are you using a non-standard (large) Windows font?

A full-screen shot would be good if you can do it - press the keyboard PrintScreen key to copy the screen to the windows clipboard, then past it into your favourite graphics package.  Save it as a jpg file and attach to your reply here on the forum.

landyman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
  • IC-706, UBC3500XLT, ANRB.
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #107 on: October 19, 2009, 01:54:03 PM »
Hi Roger,

I know that screens are getting wider and therefore the height is reducing for the same screen size, but did not think they'd gone that far!

Have you set in Vista the screen resolution to the correct settings for the monitor?

I know that in Vista the screen's properties are now called a different name and made difficult to find.  Mine is set to 1280 x 1024, so therefore I have a screen that is more square than the normal 4:3 ratio.

Possibly the ANRB preferences are a fixed pixel size and your screen height in pixels is too small.

Also new to ANRB having bought mine at the Hamfest at Newark.

73, Reg


g0seg

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #108 on: October 19, 2009, 02:10:36 PM »
Hi there again, yes, you`re quite right - i had the print on screen at large - i think senilty is catching up with me. I can`t remember setting it to large size and i`ve had the Vista system for a year. Very many thanks for your interest and solution to the problem. I`ll have to get a better quality of meths - either that or the boot polish has gone hard!! Bi now and many thanks again from a - for once - sunn y Yorkshire. 73s Roger

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #109 on: October 19, 2009, 04:25:32 PM »
Roger,  I'm pleased that you are sorted out!

Keep asking those questions, with all the new RB users coming on line, that learning circle needs to keep going around :-)

Have you looked at the RB video tutorials on the AirNav site and on YouTube?

http://www.airnavsystems.com/radarbox/video/

http://www.youtube.com/user/AirNavTeam
« Last Edit: October 19, 2009, 06:34:09 PM by Allocator »

Aerotower

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #110 on: October 19, 2009, 06:32:33 PM »
Good afternoon,

Is it possible to do something in future versions for this (see attachment) does not happen?


Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #111 on: October 19, 2009, 06:36:42 PM »
You can left click and drag the divider between the list and the map so that you can see what you like.

You can also choose to only show (download) one thumbnail picture using Preferences.

With my big 22 inch wide-screen monitor I have the map sized so that I can see the "ADS-B Only" button, but on the 15 inch laptop I hide this and have the "Show All" button showing.

Aerotower

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #112 on: October 19, 2009, 06:45:12 PM »
Hello Allocator, and if I want to continue to have two pictures?! I think that should solve the problem! As was done in the bar Myflights, Network, etc ...
I think that we should not solve problems by avoiding them, but solving them.

RodBearden

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8875
    • Rod's RadarBox Downloads
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #113 on: October 19, 2009, 06:58:30 PM »
Aerotower - what would your solution be?

Rod
Rod

Aerotower

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #114 on: October 19, 2009, 07:03:02 PM »
Aerotower - what would your solution be?

Rod

Hi Rod, this small solution ... see attachement.

Regards

RodBearden

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8875
    • Rod's RadarBox Downloads
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #115 on: October 19, 2009, 07:23:33 PM »
Do you mean those buttons would scroll the whole grid area? Interesting idea.

Development will be watching this thread....

Rod
Rod

Aerotower

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #116 on: October 19, 2009, 07:30:57 PM »
Do you mean those buttons would scroll the whole grid area? Interesting idea.

Development will be watching this thread....

Rod

Yes, these buttons

Best Regards

landyman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
  • IC-706, UBC3500XLT, ANRB.
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #117 on: October 19, 2009, 07:48:43 PM »
Aerotower - what would your solution be?

Rod

The whole main screen layout needs a complete overhaul.

It looks like a quick hash-up for an early release of a program at say V-0.5x and not a version 2.01 of an expensive program.

But the same is seen on 3.06b and I understand 3.07b is unchanged.

The hardware and software does what I bought it for, so in that respect I'm happy.  But I find the poor screen interface very annoying.

Reg.

g0seg

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #118 on: October 20, 2009, 06:44:35 AM »
Morning all, yes, have checked the tutorials and ceertainly they were helpful. System has been running with the v3 Beta for 24 hours without fault so all well. Being a radio ham, one factor has become a source of some amusement on the air. Several of us use 23 cems which is the lowest mircrowave band at 1296Mhz so is close to 1090Mhz. We`ve found that radarbox gives us a rough indication of the flow and ebb of propogation at frequencies above 1 Gig although it correlates propogation at high altitudes rather than roughly line of sight - interesting though. Have a good day all. 73s Roger

dca

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 159
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #119 on: October 20, 2009, 10:01:01 AM »
Problem with Polar Diagram...
Since subscribing to the real time network & v3.07 I am finding that my polar diagram is picking up not only 'my flights' but also some network flights too, some up to 300nm away! I have tried resetting but with the same results.
Any ideas anyone or is this a bug?
Dave
9 nm south of LGW