anything
AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta  (Read 103061 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Canonjohns40D

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #15 on: October 11, 2009, 11:01:59 AM »
Hi just downloaded 3.07 I will now sort my flights only by distance, this is my normal setting. I will keep you advised if anything happens.

John
Hi I'm John... and I'm a Radarbox User. I'm based in Bangor Co Down Northern Ireland.

Canonjohns40D

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #16 on: October 11, 2009, 11:38:02 AM »
Hi

Further to post 15 above , not complaining hopefully though this will help solve the issue.

I did as i said loaded 3.07 set distance and all went well. I left RB running and went to another aviation site to check on updates for the arrival into Belfast for Sec of State Clinton. I was there about 10 minutes.

Back to Airnav RB and all lights flasing normally messages/sec all changing. If I move the cursor on the map the flight changes to white but the My flights list is frozen, the corresponding aircraft was not selected. Cursour (Red lined square) this time on line 10. As last night if I select another flight on the list cursour does not move. However select any heading on my list and the cursour on line 10 moves to this field.

When I reoaded 3.07 I had 32 flights in my flights and 710 flights recorded in todays log. Just now 11.27 29 flights in my flights, log is 739 aircraft. All lights normal on the box. Select a flight on map it turns white but nothing appears in my flights list.

I tried again to move to another aircraft from the list by clicking one no change of aircraft. My flights list now shows a single flight 47340C flying over belgium Yes i am in my flights. This flight is repeated the full length of the list of my flights.

Just before hitting send  33 flights my flights daily log 758 flights. All lights normal I aircraft still repeated full length of My flights list but it is now 394ceb over the mediterrian ad yes still my flights list selected.

Any ideas????

John
Hi I'm John... and I'm a Radarbox User. I'm based in Bangor Co Down Northern Ireland.

lennox2604

  • RadarBox Beta Testers
  • New Member
  • *
  • Posts: 32
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #17 on: October 11, 2009, 11:49:20 AM »
Downloaded Beta 3.07.  At Start all goes well BUT all it does is sit there giving me a yellow box saying hardware checking.  Beta 3.06 does not do this nor does 2.0

Canonjohns40D

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #18 on: October 11, 2009, 12:08:49 PM »
Hi ok shutdown and reloaded RB. i am going to run it as it loaded , changing no settings. At 12.06 UTC all lights normal Msg.secs changing as normal Hardware and Real time network lights green. My flights 42 currently todays log now 810 aircrft. selecting  aflight by clicking my flights list and or map both working normally.

John

Just as an aside I notice my Ryanair flights no longer have an Airline logo?
« Last Edit: October 11, 2009, 12:11:13 PM by Canonjohns40D »
Hi I'm John... and I'm a Radarbox User. I'm based in Bangor Co Down Northern Ireland.

RodBearden

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8843
    • Rod's RadarBox Downloads
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #19 on: October 11, 2009, 12:14:50 PM »
John - assuming the flights have ID's starting RYRn.., I can only assume you have somehow lost your RYR.bmp logo file. They're showing OK for me.

Rod
Rod

bratters

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 935
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #20 on: October 11, 2009, 12:47:06 PM »
Airnav......

I tried an experiment this morning. I cleared the PC ( not reg.) of all Airnav progs. then tested versions 2.0, 3.01 and 3.06.

Each version was individually downloaded, installed, started, set on Distance NM then left running untouched for 30 minutes. The results were:

v2. ran for the full 30 minutes and was still operating normally at end of test.
v3.01 ran for 19 minutes before freezing (figures from Mylog)
v3.06 ran for 20 minutes before freezing (figures from Mylog)

The posting by Canonjohns at 12.38 goes over ground that is very familiar to me. He also says " My flights list now shows a single flight 47340C flying over belgium Yes i am in my flights. This flight is repeated the full length of the list of my flights"

I too have had a MyFlights full of just a single multi-duplicated flight.

Phew! What a relief it's not just me!
Good hunting Airnav.



AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4120
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #21 on: October 11, 2009, 12:50:49 PM »
bratters,

Yes we know when using the distance in MyFlights problems arrise soon after. The question is why for some people it works fine and for others it doesn't, thats the hard part :)
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Canonjohns40D

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #22 on: October 11, 2009, 12:53:17 PM »
Hi Rod I agree I must have overwritten it perhaps, not too worried about it I know I can get it again, thanks.

John
Hi I'm John... and I'm a Radarbox User. I'm based in Bangor Co Down Northern Ireland.

Canonjohns40D

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #23 on: October 11, 2009, 12:57:40 PM »
HI Rod just checked and RYR is in my logos folder, the flight Id's are RYR so not sure what has happend? Anyhow I'll reload the latest logos and see what happens.

John
Hi I'm John... and I'm a Radarbox User. I'm based in Bangor Co Down Northern Ireland.

John Racars

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 801
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #24 on: October 11, 2009, 01:00:22 PM »
Hi All,

Herewith I am reporting you an other variation of possible incorrect flightinformation-lookup.

All the given information looks correct (A/C and flightid) but the combination Aircraft vs flight looks verry strange to me:



Best Regards from the Netherlands, John Racars
13 NM East of EHAM
-
ANRB:
Version: 3D - 5.00.072
Antenna: outside WiMo GP-1090 (with ECOFLEX 10 cableconnection)
PC: Windows 7 SP 1 - 64 bit
-
RadarBox24 station: EHAM4

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4120
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #25 on: October 11, 2009, 01:03:46 PM »
Thats an intresting one John,

Did anyone pick that up locally? Would be intresting to see what caused that.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

DaveReid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1815
    • Heathrow last 100 ADS-B arrivals
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #26 on: October 11, 2009, 01:20:28 PM »
Hi All,

Herewith I am reporting you an other variation of possible incorrect flightinformation-lookup.

All the given information looks correct (A/C and flightid) but the combination Aircraft vs flight looks verry strange to me:




Oh dear, here we go again ...

SHT13F was operated by G-BUSH/400879

The Virgin B744 G-VROM is 4008F9

Yet again, a single bit difference.  Clearly it's a decoding error which seems only to be affecting your box.

Get AirNav to swap it.
This post has been scanned for any traces of negativity, bias, sarcasm and general anti-social behaviour

jgrloit

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 271
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #27 on: October 11, 2009, 01:28:49 PM »
Near EGNT :-
G-EUPJ SHT13F 12625 British Airways Airbus A319-131 2009/10/11 11:09 400879
today
SHT = British Airways - so why was Virgin using this.
Also very strange route for Newcastle to Heathrow - via Penzance????
Based in Hexham - Tyne Valley 
Best view for RB is North of a line between EGNT and EGNC  - includes OTA and Spade, to EGPH above 7500ft.   Can be TRUE mobile with Mobile Broadband feed to Network.

John Racars

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 801
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #28 on: October 11, 2009, 01:35:04 PM »
Clearly it's a decoding error which seems only to be affecting your box.

DOES IT MATTER IT WAS A NETWORK FLIGHT IN THIS CASE? I ALWAYS THOUGHT NETWORK FLIGHTS COME TO ME VIA WWW FROM THE AIRNAV NETWORK SERVER TO ME AND NOT OVER MY RADARBOX.........
Best Regards from the Netherlands, John Racars
13 NM East of EHAM
-
ANRB:
Version: 3D - 5.00.072
Antenna: outside WiMo GP-1090 (with ECOFLEX 10 cableconnection)
PC: Windows 7 SP 1 - 64 bit
-
RadarBox24 station: EHAM4

jgrloit

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 271
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #29 on: October 11, 2009, 01:59:23 PM »
As I understand the system -
    The Aircraft and flight ID's, and locations are decoded by the receiving box, the local box then translates this information into aircraft and route.
   The receiving box, somewhere in South or South-West UK seems to have decoded the aircraft Mode-S incorrectly - NOT John,
   The flight-ID is another matter, partly as to why it was showing near Portsmouth why even the hold should have been North of Heathrow.
The direction of the flight also looks incorrect for the SHT13 routes!!!
Based in Hexham - Tyne Valley 
Best view for RB is North of a line between EGNT and EGNC  - includes OTA and Spade, to EGPH above 7500ft.   Can be TRUE mobile with Mobile Broadband feed to Network.