anything
AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta  (Read 102338 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hofs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #30 on: October 11, 2009, 02:26:23 PM »
Maybe i am lucky but so far i hadn't had any problems after downloading updates from airnav , all versions worked without any problems day in day out .
The only change that has to been made very soon (i hope ) is a better verification of the mode s and Reg nr's , specially mil aircraft sometimes have strange data.
( German aircraft from Russian airforce  and so on)
I already mentioned this on this forum last Friday but i hope its on the priority list of airnav.
Fred 

John Racars

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 801
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #31 on: October 11, 2009, 02:40:18 PM »
   The receiving box, somewhere in South or South-West UK seems to have decoded the aircraft Mode-S incorrectly - NOT John,

Thank you for your conclusion! Until this day, and especially after DaveReid's reaction, I thougt I must be the one and only one in the world with an incorrect working RB....
Best Regards from the Netherlands, John Racars
13 NM East of EHAM
-
ANRB:
Version: 3D - 5.00.072
Antenna: outside WiMo GP-1090 (with ECOFLEX 10 cableconnection)
PC: Windows 7 SP 1 - 64 bit
-
RadarBox24 station: EHAM4

Mark07

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #32 on: October 11, 2009, 02:45:23 PM »
Hi Airnav,
The message on the 'netwrok' tab regarding double click to make this disappear isn't working.  When I double click it takes me to the airnav website.

Have tried closing down, re-booting etc but message still is there.

Thanks,
Mark

CoastGuardJon

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1178
  • Mullion Cove, Kernow --- sw Cornwall UK.
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #33 on: October 11, 2009, 02:47:29 PM »
Hi AN, well 3.07 downloaded and installed OK, without any Access Violation messages etc., doesn't want to play with the RB (even having entered the driver location), so I've had enough for now and reverted to the CD Version 2.01 - ah, that's better....................
ANRB :  AOR AR8000 : Icom R-7000 : Icom IC-R9000 : JRC NRD-545 : OptoElectronics Digital Scout and OptoLinx Interface; Realistic Pro-2005 : UBC 800XLT - listed in alphabetical order, not cost, preference, performance or entertainment value!

johnnyB

  • New Member
  • *
  • Posts: 12
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #34 on: October 11, 2009, 03:01:57 PM »
Hi, I just installed 3.07 and i am getting the same problems i was having with 3.06. Some not all, maybe 1 in very 5 planes wont show a picture saying none available but when i click on none available it loads it in firefox from airliners.net.

Also the network for real time takes 30 seconds to update. It refreshs on 20 seconds but wont refresh again until it counts down from 20 to 0 and then the clock starts again at 30 and refreshs at 20 which is 30 seconds. Is this when its suppose to update?

DaveReid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1815
    • Heathrow last 100 ADS-B arrivals
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #35 on: October 11, 2009, 03:13:32 PM »
The receiving box, somewhere in South or South-West UK seems to have decoded the aircraft Mode-S incorrectly - NOT John,
   The flight-ID is another matter, partly as to why it was showing near Portsmouth why even the hold should have been North of Heathrow.
The direction of the flight also looks incorrect for the SHT13 routes!!!

AFAIK, no-one is suggesting that this is a position decoding bug.  The flight that's shown as "SHT13F" is actually Virgin's VIR15 (EGKK-KMCO) and is pretty well where you would expect it to be - my own box lost it over Bridport at 1347z.

I have to admit that I had failed to register that it was a network flight, so it does look like John isn't the only user who has a box that's assigning the wrong Flight IDs to aircraft with codes that are close together ...
This post has been scanned for any traces of negativity, bias, sarcasm and general anti-social behaviour

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #36 on: October 11, 2009, 03:33:35 PM »
Hi, I just installed 3.07 and i am getting the same problems i was having with 3.06. Some not all, maybe 1 in very 5 planes wont show a picture saying none available but when i click on none available it loads it in firefox from airliners.net.

Also the network for real time takes 30 seconds to update. It refreshs on 20 seconds but wont refresh again until it counts down from 20 to 0 and then the clock starts again at 30 and refreshs at 20 which is 30 seconds. Is this when its suppose to update?

If you are getting the real-time Network counting down from 30 to 0 then I suspect that you are not actually running Beta V3.07.

What does it say if you look at Help > About?

johnnyB

  • New Member
  • *
  • Posts: 12
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #37 on: October 11, 2009, 03:59:08 PM »
It says 3.07, which isnt realy a surprise since i just installed it! ;)

I did only download the exe and not the full program. I will download the full program and erase the older version just to make sure im starting from scratch maybe that will cure it.

Any ideas why the all the pictures aren't loading?

thanks anyway
Johnny

bearcat

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #38 on: October 11, 2009, 04:16:42 PM »
Jonnyb

When you installed the exe file did you have ANRB running. I  downloaded the exe file first thing this morning and installed it with no problems before starting ANRB
« Last Edit: October 11, 2009, 04:20:00 PM by bearcat »

tommyg

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 255
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #39 on: October 11, 2009, 04:23:40 PM »
Not sure if I have posted in the correct place, but using version 3.06  and have currently got G-KWIN Falcon 2000 operating BA985 EDDT-EGLL !!! That is downsizing. Have also had a Europa operating a BAW service. These are all in Mylog not on the map. Am holding off any more downloads till the situ rectified.
Tommyg

DaveReid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1815
    • Heathrow last 100 ADS-B arrivals
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #40 on: October 11, 2009, 04:31:48 PM »
Not sure if I have posted in the correct place, but using version 3.06  and have currently got G-KWIN Falcon 2000 operating BA985 EDDT-EGLL !!! That is downsizing. Have also had a Europa operating a BAW service. These are all in Mylog not on the map. Am holding off any more downloads till the situ rectified.

Two bits difference this time, but I think we're still on the right track:

G-KWIN 400C12 010000000000110000010010
G-BUSG 400416 010000000000010000010110
This post has been scanned for any traces of negativity, bias, sarcasm and general anti-social behaviour

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #41 on: October 11, 2009, 04:41:08 PM »
Two bits difference this time, but I think we're still on the right track:

Agreed.  But what can Radarbox do about it?  Dave, are you absolutely sure the checksum can't be used in frames DF20/DF21?

According to this post, the SBS-1 does checksum calculations - http://www.kinetic-avionics.co.uk/forums/viewtopic.php?p=38713&highlight=checksum#38713
« Last Edit: October 11, 2009, 04:45:19 PM by tarbat »

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4120
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #42 on: October 11, 2009, 04:43:33 PM »
In these cases, do the aircraft last long on the screen?

What we are trying to understand is that is it a rare occasion of data corruption due to a bad signal or is it a faulty transponder on the aircraft.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Yellowshrek

  • New Member
  • *
  • Posts: 27
  • RadarBox Mid Devon 12NM from EGTE
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #43 on: October 11, 2009, 04:45:59 PM »
[
Thats an intresting one John,

Did anyone pick that up locally? Would be intresting to see what caused that.

Picked it up locally (mid Devon) but checking my log Mode S states 4008F9 G-VROM) but it is showing as both flight nos.SHT13F and VIR15. Saw it coming on the Network and was interested in how it would register. Is this a problem with my box? I will wait for the aircraft to come this way again.
  New user who has not updated from V2.01 yet. No way I am going to until everyone (vast majority) is happy. I will see what happens.

  Otherwise I am very happy with RB.
So many trails not enough time!

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: AirNav RadarBox 2009 - 3.07 Beta
« Reply #44 on: October 11, 2009, 04:48:21 PM »
According to this post, the SBS-1 does checksum calculations - http://www.kinetic-avionics.co.uk/forums/viewtopic.php?p=38713&highlight=checksum#38713

Forget it.  Even the SBS-1 doesn't do checksum calculations on non-positional frames - http://www.kinetic-avionics.co.uk/forums/viewtopic.php?p=28231&highlight=checksum#28231

So, this problem probably got introduced when Radarbox started getting Flight IDs from frames DF20/DF21.  There's probably nothing that can be done to detect these errors.