AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Route lookup not working properly?  (Read 4451 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Route lookup not working properly?
« on: August 28, 2009, 07:56:22 AM »
Is there a problem with route lookup at the moment?

I ask because, yesterday, out of 45 Loganair flights, only 14 show a route.  In the past all Loganair flights showed route details.

During the same period, Planeplotter and FD7 found most routes for Loganair flights, so the details must exist on the route servers (FlyteCom, FlightStats, FlightAware).

Here are the Flights from yesterday (27th), showing that many routes are not being shown.
LOG01AR   
LOG02AK   
LOG04AX   
LOG07AZ   
LOG08AQ   
LOG09BT   
LOG10AX   
LOG11BE   
LOG14BH   
LOG14QJ   
LOG15QC   
LOG17CW   
LOG20QP   EGPA-EGPD
LOG24FJ   
LOG27GL   
LOG28DA   EGPO-EGPF
LOG29DR   
LOG30HM   
LOG31DC   
LOG33JN   
LOG36EB   
LOG36KP   EGPH-EGPE
LOG39MQ   EGPO-EGPE
LOG42NR   EGPE-EGPH
LOG45PT   
LOG47FE   EGPE-EGPA
LOG48FY   
LOG48QW   EGPE-EGPO
LOG52GD   
LOG53GX   
LOG54GN   
LOG57HB   
LOG60HE   
LOG62HP   EGPH-EGPB
LOG65JC   
LOG71JH   EGPN-EGBB
LOG75KN   
LOG778   EGPE-EGPO
LOG779A   EGPO-EGPE
LOG78KR   EGPO-EGPF
LOG81LE   EGPE-EGPO
LOG87LK   
LOG92MJ   EGPB-EGPF
LOG97NG   
LOG98NA   


EDIT: Here are the routes that FD7 found successfully:
LOG02AK   EGPA   EGPE
LOG04AX   EGPN   EGAC
LOG07AZ   EGPE   EGPO
LOG08AQ   EGPO   EGPF
LOG10AX   EGPD   EGFF
LOG13BY   EGFF   EGPD
LOG14BH   EGPA   EGPH
LOG14QJ   EGPO   EGPF
LOG16CZ   EGPB   EGPH
LOG21CQ   EGPC   EGPH
LOG24FJ   EGPO   EGPH
LOG27GL   EGPH   EGPO
LOG28DA   EGPO   EGPF
LOG29DR   EGPH   EGPA
LOG31DC   EGPD   EGPA
LOG33JN   EGPE   EGPH
LOG36EB   EGPA   EGPH
LOG39ED   EGPH   EGPA
LOG39MQ   EGPO   EGPE
LOG42NR   EGPE   EGPH
LOG45FW   EGPB   EGPD
LOG45PT   EGPH   EGPE
LOG47FE   EGPE   EGPA
LOG48QW   EGPE   EGPO
LOG52GD   EGPH   EGPC
LOG53GX   EGPB   EGPH
LOG57HB   EGPB   EGPH
LOG60HE   EGPA   EGPF
LOG62HP   EGPH   EGPB
LOG63HG   EGPF   EGPO
LOG64HA   EGPD   EGPB
LOG65JC   EGPA   EGPH
LOG71JH   EGPN   EGBB
LOG75KN   EGPF   EGPA
LOG76KG   EGPF   EGPB
LOG779   EGPL   EGPO
LOG779A   EGPO   EGPE
LOG78KR   EGPO   EGPF
LOG81LE   EGPE   EGPO
LOG86LT   EGPA   EGPE
LOG87LK   EGPO   EGPE
LOG90MZ   EGPD   EGPA
LOG92MJ   EGPB   EGPF
LOG97NG   EGPA   EGPD
« Last Edit: August 28, 2009, 08:35:58 AM by tarbat »

RodBearden

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9154
    • Rod's RadarBox Downloads
Re: Route lookup not working properly?
« Reply #1 on: August 28, 2009, 10:43:40 AM »
Tarbat - have you checked to see whether any of these routes are present in the routes table? I'm working with AirNav right now on a problem where routes are in the table, but not being displayed.

Rod
Rod

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: Route lookup not working properly?
« Reply #2 on: August 28, 2009, 10:50:59 AM »
Tarbat - have you checked to see whether any of these routes are present in the routes table? I'm working with AirNav right now on a problem where routes are in the table, but not being displayed.

Funny you should say that.  I'm currently exporting my NavData.Routes table so I can do some automated comparisons to the MyLog.Flights table.

I'll let you know what I find.   BTW, all this happens with the network turned off.

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: Route lookup not working properly?
« Reply #3 on: August 29, 2009, 09:16:37 AM »
I've now checked, and yes, the routes are in the routes table, but don't get displayed in MyFlights or MyLog.

Airnav, will this be fixed in a later version of v3.02beta?

Here's one example from this morning (running the v3.02 closed beta):


John Racars

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 801
Re: Route lookup not working properly?
« Reply #4 on: August 29, 2009, 09:50:19 AM »
Airnav, will this be fixed in a later version of v3.02beta?

Hi All,

At first: no criticism from my site on anyone, but I reported problems like this
(with sending exemples like screenshots and reports where you could see that much things with the routes are going wrong) from the start of launching the first Beta version.

It looks nobody was listen to me at that time (or did not understand what I mean.........).

But, as said before, no criticism from my side; let us hope that the problems will be solved verry soon now.
Best Regards from the Netherlands, John Racars
13 NM East of EHAM
-
ANRB:
Version: 3D - 5.00.072
Antenna: outside WiMo GP-1090 (with ECOFLEX 10 cableconnection)
PC: Windows 7 SP 1 - 64 bit
-
RadarBox24 station: EHAM4

Fenris

  • Guest
Re: Route lookup not working properly?
« Reply #5 on: August 29, 2009, 10:25:14 AM »
I've now checked, and yes, the routes are in the routes table, but don't get displayed in MyFlights or MyLog.

Airnav, will this be fixed in a later version of v3.02beta?

It would make sense to fix it before release of the final version, but I suppose it depends on why it's happening. Maybe the algorithm used is complex and falls over under certain circumstances.

Are these failures usually with non-ADSB flights?

Generally I've seen some slowness with routes appearing, but I can't divine any clear pattern to it.

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4127
Re: Route lookup not working properly?
« Reply #6 on: August 29, 2009, 12:54:08 PM »
This issue has now been fixed, Regarding 3.02 beta please keep those issues etc.. in the Beta forum as it is in closed testing at the moment.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]