AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Coax Cable; HELP  (Read 4141 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

João Gaspar

  • New Member
  • *
  • Posts: 4
Coax Cable; HELP
« on: August 17, 2009, 02:38:51 PM »
Hello from Portugal
I Have Installed an GP1090 antenna on the roof with amplifier ELAD A12-1090 + BT12 and 15 meters of RG213 coaxial cable.
When I turn on the transformer 12v, white light in the Radar Box “stop”, and the "targets" on the screen will disappear.
When disconnecting the transformed everything back to normal
Is the coaxial cable that  not appropriate?

Thanks for help
João Gaspar
Near LPPT
« Last Edit: August 17, 2009, 03:08:54 PM by João Gaspar »

nortonbeak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 318
  • RadarBox MVT7100 PCR1000 M0NBK
Re: Coax Cable; HELP
« Reply #1 on: August 17, 2009, 04:39:59 PM »
My immediate thought is that you may have the connections on the bias tee made incorrectly. Instead of sending the 12V to the mast head amp it is going to the RadarBox.

Cumulus

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: Coax Cable; HELP
« Reply #2 on: August 17, 2009, 04:56:18 PM »

Hello João,

The Elad preamp is by-passed by a relay when the 12v power is removed It is possible you have a faulty preamp.

Regards,

Peter


João Gaspar

  • New Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Coax Cable; HELP
« Reply #3 on: August 17, 2009, 09:08:06 PM »
Hello

Thanks for your help

All connections are correct .
I did a little experiment, without antenna. With one meter of coaxial cable connected the amplifier ELAD A12-1090 and BT12. When i turn on the 12v the preamp maKe "clic".
It`s normal?

Regards

João Gaspar

Cumulus

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: Coax Cable; HELP
« Reply #4 on: August 17, 2009, 10:13:48 PM »

The click is from the by-pass relay mentioned above.

Fenris

  • Guest
Re: Coax Cable; HELP
« Reply #5 on: August 18, 2009, 08:34:55 AM »
Hello from Portugal
I Have Installed an GP1090 antenna on the roof with amplifier ELAD A12-1090 + BT12 and 15 meters of RG213 coaxial cable.
When I turn on the transformer 12v, white light in the Radar Box “stop”, and the "targets" on the screen will disappear.
When disconnecting the transformed everything back to normal
Is the coaxial cable that  not appropriate?

The cable you have is OK, if a bit lossy, but with a preamp that will matter much less.

I suspect that you have the bias tee reversed, there should be no DC applied to the Radarbox antenna input.

Disconnect the bias tee and check that the 12V supply appears at the connector feeding the coax to the preamp, not at the connector which is at the Radarbox end.

Cumulus

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: Coax Cable; HELP
« Reply #6 on: August 18, 2009, 10:46:30 AM »


If the relay is being activated when 12v applied the connection is correct.

João Gaspar

  • New Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Coax Cable; HELP
« Reply #7 on: August 18, 2009, 11:09:53 AM »
Hello
All the conections are ok
This afternoon a technician will test the two products with a multimeter.
I await the results....

Thanks
João Gaspar