anything
AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta  (Read 160711 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #225 on: August 07, 2009, 09:31:32 AM »
Afraid not, as I've never seen it freeze :-)

sterigia

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
  • forza paris
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #226 on: August 07, 2009, 09:36:02 AM »
my beta3 freezed too after a random time. i have reinstalled v2 until things get fixed
frank
ciao.
frank

bratters

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 935
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #227 on: August 07, 2009, 09:52:14 AM »
my beta3 freezed too after a random time. i have reinstalled v2 until things get fixed
frank

Another freezer here after trying 3.01 beta twice. I thought it must be me with a slow PC or something at my end so I'm re-assured (in a way!) to find I'm not alone.
Back on v2 with which I'm happy.

davec

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #228 on: August 07, 2009, 10:06:57 AM »
Hi
could some kind soul send me a copy of beta 3.0 as i have broke my copy
for pcwindows xp
thanks in advance
davec

Jeremy

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 369
  • Jeremy
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #229 on: August 07, 2009, 10:10:29 AM »
I reported the same some time ago. I questioned if it was something to do with my processor speed or screen saver settings, but I have the same thing happen regularly.
Jeremy.
G4DOQ
QRZ.com

EINN-07

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #230 on: August 08, 2009, 12:09:23 AM »
I've read through the previous 16 pages of posts on this topic so apologies if I've missed this...
Has anyone else noticed this problem with 3.01 ?

I'm happier than a pig in manure with the latest version -  ATRs, Embraers and bizjets are all throwing up flight numbers and routes (because that box is ticked), something that wasn't available on my previous versions.

However... and this is the bugbear from previous versions... I input the full details for N407BV an A320 due Shannon tonight prior to it's pickup on the box. I have 'Auto Populate Aircraft Data' and 'Download Aircraft Photo' ticked in the preferences box but when the aircraft was picked up, Database Explorer was populated (overwritten ! :-(  ) by 'Tie up extracted from Country Sequence' in the A/C Name field.

This has happened on so many occasions now that I have a real pain in my breasts  with the problem. I also find that for 90% or so of new aircraft picked up that the 'AT' field is populated as three dots in Database Explorer, all other fields correct. Apart from that I'm really happy with V 3.01 and I don't really want to untick the 'Autopopulate' box as it was a real pain updating the dB manually prior to his.

Speaking of 'untick' can we not have an 'opt in' rather than 'opt out' option for 'Share Data' in Preferences/Radar Box. If Ryanair can do it, surely to God Airnav can do it also ?
« Last Edit: August 08, 2009, 12:13:52 AM by EINN-07 »

pjm

  • RadarBox Beta Testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 477
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #231 on: August 08, 2009, 12:58:43 AM »
Speaking of 'untick' can we not have an 'opt in' rather than 'opt out' option for 'Share Data' in Preferences/Radar Box. If Ryanair can do it, surely to God Airnav can do it also ?

Unfortunately Airnav have decided hey want to "annoy" (I've deliberately downplayed what I wanted to say there) a significant number of their Radarbox owners by forcing this option ON always, and making you turn it off every time you start the Radarbox program.

Their reasons seem to be for their own commercial gain.

I wouldn't mind if the default option when you install the software was ON, but if a user chooses "not to share" the THEIR data permanently, Airnav should respect that.

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #232 on: August 08, 2009, 06:58:31 AM »
I input the full details for N407BV an A320 due Shannon tonight prior to it's pickup on the box. I have 'Auto Populate Aircraft Data' and 'Download Aircraft Photo' ticked in the preferences box but when the aircraft was picked up, Database Explorer was populated (overwritten ! :-(  ) by 'Tie up extracted from Country Sequence' in the A/C Name field.

I find that I can prevent an aircraft being re-populated with erroneous data (eg "..." in AT, "Tie up extracted........" in AN) by putting data in ALL the fields - MS, AR, AT, AN, AC, CN, PT, LK, PT2, and LK2, and by putting a photo in the PHOTO folder.  That way Radarbox no longer tries getting details for the aircraft.

abrad41

  • Guest
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #233 on: August 08, 2009, 07:14:13 AM »
I have tried putting data in all fields - MS, AR, AT, AN, AC, CN, PT, LK, PT2, and LK2, and the data is still getting over written.  The only thing I have not tried is making sure it has a photo download into the photo folder, but saying that, what about if a photo is not available.

I have spoken about the problems with the database before, this is an important part of the hobby for me and as it work at the moment makes it very hard work keeping on top of it, especaily when I keep updating the navdata file - only for the data to be over written next time that aircraft is picked up.

Andy

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #234 on: August 08, 2009, 07:28:05 AM »
The only thing I have not tried is making sure it has a photo download into the photo folder, but saying that, what about if a photo is not available.

I use this dummy photo on the very rare occasion that a photo can't be find.

And yes, it's not ideal at the moment, but filling in all the fields and getting a photo downloaded is a workaround that works for me.
« Last Edit: August 08, 2009, 07:30:22 AM by tarbat »

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #235 on: August 08, 2009, 07:33:58 AM »
Beat me to it again tarbat - yes, any jpg around 200x135 will do.

The first one named:

registration.jpg

and the second one

registration,1.jpg

with registration replaced with the registration of the aircraft.
« Last Edit: August 08, 2009, 07:37:28 AM by Allocator »

abrad41

  • Guest
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #236 on: August 08, 2009, 07:38:24 AM »
Ok guys will give that a go, sounds a good work round.

Andy

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #237 on: August 08, 2009, 07:41:04 AM »
Beat me to it again tarbat - yes, any jpg around 200x135 will do.

I used something with a big cross on it, so that once a month I can look through my PHOTO folder and easily spot the dummy photos, and go searching on the various photo sites for any new photos.

« Last Edit: August 08, 2009, 07:42:37 AM by tarbat »

abrad41

  • Guest
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #238 on: August 08, 2009, 07:46:54 AM »
Another cracking idea.

Must be a good morning today - Thanks

Andy

malc41

  • RadarBox Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 586
Re: RELEASED - AirNav RadarBox 2009 - 3.01 Beta
« Reply #239 on: August 08, 2009, 08:14:19 AM »
With regard to the freezing, my map still freezes but if the map is closed then re-opened it sorts its self out. This is an improvement on the last version
15 Miles East of EGNJ