anything
AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Populating Untitled  (Read 27989 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jgrloit

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 271
Re: Populating Untitled
« Reply #15 on: April 10, 2009, 01:05:27 PM »
Airnav..
Would it be possible to incorporate a file to be used when offline to list Mode-S ID's that require information, that could be used when next online to update the databases with details from the 'missing' aircraft?

If it was a simlpe list it could also be created externally to prompt for new information - from a search of a DB table for an airline that has ceased to trade, as an example  - to update the new owners!!!
Based in Hexham - Tyne Valley 
Best view for RB is North of a line between EGNT and EGNC  - includes OTA and Spade, to EGPH above 7500ft.   Can be TRUE mobile with Mobile Broadband feed to Network.

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #16 on: April 10, 2009, 02:01:27 PM »
jgrloit ,
I too tried the above - and the LK field was replaced.



ACW367,

The AC issue you have is then beyond the control of Airnet.
Not true, they just need to rethink there approach.


Great Ideas jgrloit!

EGNXR

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
Re: Populating Untitled
« Reply #17 on: April 11, 2009, 04:16:32 PM »
Hi all,

Just checked through todays untitled 36 in total. Of those 12 did not have a picture.

So checked Airnet and a photo was available for every one which means it had updated the the database and written a link for 2 photos in LK & LK2 but had not downloaded the picture. So I would guess there is a problem with the photo download feature.

Airnav is this your end or mine. pls advise:-)

Have now manually updated pictures to RB
Cheers John
Based in Derby 5Nm NW of EGNX

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #18 on: April 16, 2009, 02:15:07 PM »
Support,

I am still in limbo on this populating untitled Issue, Any new thoughts.

Thanks

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #19 on: April 19, 2009, 03:59:54 PM »

AirNav Support, AirNav Development

Any new thoughts?



AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4125
Re: Populating Untitled
« Reply #20 on: April 19, 2009, 04:13:03 PM »
Do you mean in terms of it being over written by the database or for us to try and get the company details instead of untitled?
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #21 on: April 19, 2009, 04:16:54 PM »

Pretty much all of the above!

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4125
Re: Populating Untitled
« Reply #22 on: April 19, 2009, 04:29:33 PM »
Sorry I think we missed out adding a picture for the aircraft as well (create a pic in the photo directory of its registration e.g G-BOAF.jpg) This and LK having information will mean it won't try and overwrite it.

Regarding getting data from Airliners we are trying to change some of the logic so that if it does find Untitled in the company name we only take the information between the brackets. E.g Untitled (ABC Company), so in theory it shows ABC Company. If there is no brackets then Untiled is used.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #23 on: April 19, 2009, 04:51:18 PM »
Where it stands now for me and a few others this is such a huge pain in the ass.
I guess as long as your are working on a better solution, that’s all I can ask for at this point.

Thanks

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #24 on: April 24, 2009, 02:43:17 PM »
Support,

Question, your data base is not in sink with GAS, for
a lot of US aircraft.

Is the problem coming from you guys or GAS.

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4125
Re: Populating Untitled
« Reply #25 on: April 24, 2009, 03:02:26 PM »
The issue does rely in the syc.

As our main database is what RB connects to, if its not our database it gets the record from GAS and updates the main database.

The issue lies in whether we can work out a way that each entry in the database is the rechecked in GAS without causing GAS to crumble under the load and still keep it similiar.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #26 on: April 24, 2009, 03:15:46 PM »

Can’t you have your data base check for missing untitled?
Or would that be to much for GAS severs to handle?

Do you think there setup is not friendly enough to just
get the basic info.

I guess you can tell this is still a daily pain and is just
turning my hobby and others into a real bummer.

Can you tell GAS to get on the same page?

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4125
Re: Populating Untitled
« Reply #27 on: April 24, 2009, 03:25:16 PM »
Untitled issue has nothing to do with GAS. The Untitled data is picked by via airliners.net

We can either start using only GAS data but then GAS is not brilliant outside Europe. When something is not in our main database or GAS we look up using airliners.net and thats where this Untitled issue comes in.

In theory this is what we need:

- Main Database (which RB connects too)

If Not in Main Database look up in GAS and add to Main. If not in GAS look at airliners.net and add to Database (with Untitled fix).

Every x days record is rechecked with GAS and updated to GAS record.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

kdt1

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Populating Untitled
« Reply #28 on: April 24, 2009, 03:28:47 PM »
So why can I get the right data from Gas and it is not on your
severs?

Support

I appreciate you taking the time to explain.

I am having a hard time getting my brain around your
answers.
« Last Edit: April 24, 2009, 03:43:17 PM by kdt1 »

jgrloit

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 271
Re: Populating Untitled
« Reply #29 on: April 24, 2009, 03:44:36 PM »
Support
Following on from your theory, how would the individual systems request, updates?
Would they be 'forced' down the links, or would users need to run some kind of populate/ update request?
For Airlines - could wrong flight ID's v Company names via Airlines table be used?
Is the Airlines table updated automatically?
Also how are the Routes i the table being updated?
Thanks.
Based in Hexham - Tyne Valley 
Best view for RB is North of a line between EGNT and EGNC  - includes OTA and Spade, to EGPH above 7500ft.   Can be TRUE mobile with Mobile Broadband feed to Network.