AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Radar Box Connection problem!!!!!  (Read 6189 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sdoyle

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Radar Box Connection problem!!!!!
« on: April 27, 2009, 07:55:32 PM »
Hi can anyone help. I am having a problem getting the radar box to be recognised by the computer. I had to recently re-install windows Xp. I now find that even after re-installing the air nav software the computer does not see the box on the USB connection list. The USB drivers dont seem to be installed and when i connect the box the computer chimes but does not ask for drivers. The blue light comes on when connected to the computer but goes out as quickly. The green power light is always on.

Anyone have an idea?

steve.

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4127
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #1 on: April 27, 2009, 07:57:00 PM »
Hi Steve,

Follow the troubleshooting link below and tell us whether that helps?

http://www.airnavsystems.com/radarbox/help/hardware_connection.htm
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Sdoyle

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #2 on: April 27, 2009, 08:10:12 PM »
Hi,
Thanks for that, i did run through this and the airnav is not present in the Universal Serial Bus Controllers, i then ran the install CD again and that didn't seem to change anything.

Not sure to do next.

Steve.

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4127
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #3 on: April 27, 2009, 08:20:24 PM »
Disconnect RB and view the Universal Serial Bus Controllers then connect it again, try another USB port if need be. Does anything occur, i.e (Does somethig else appear in the controllers)

Also can you confirm this only happened after your XP reinstall?
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Sdoyle

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #4 on: April 27, 2009, 08:28:24 PM »
When the RB is reconnected the computer chimes and the USB list seems to reset itself but no additional items appear. I had no problems prior to reinstalling windows XP.

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4127
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #5 on: April 27, 2009, 08:58:17 PM »
Thats weird.

When you connect RadarBox and run RadarBox 2009 what does it say?

As a RB connected with just a green light indicates the drivers have been installed but it then should appear in the USB list.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Sdoyle

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #6 on: April 27, 2009, 09:04:55 PM »
When I run the programme it runs normally with no warnings. The hardware light is red on screen and says disconnected. But apart from that it all looks normal.

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #7 on: April 27, 2009, 09:07:52 PM »
The chances are that you have a driver installed, but not the RB driver.

Look at the USB devices in Computer Properties with RB connected, unplug RB and see if one of the devices disappears.

Sdoyle

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #8 on: April 27, 2009, 09:35:36 PM »
Where do i find that, is it the device manager?

Sdoyle

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #9 on: April 27, 2009, 09:38:26 PM »
I see it now, its not coming up in the USB section its under other devices with a question mark

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #10 on: April 27, 2009, 09:50:07 PM »
I don't have an "other devices" heading in Device Manager.  Have you seen this video regarding the driver installation on the AirNav RB Support page.

http://www.airnavsystems.com/radarbox/video/Drivers.wmv

Sdoyle

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #11 on: April 27, 2009, 09:56:14 PM »
Got it, was able to install the driver from the other devices icon, it looks like it was the wrong driver, working perfectly now, thanks for all your help.

Steve.

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: Radar Box Connection problem!!!!!
« Reply #12 on: April 27, 2009, 09:59:48 PM »
Steve,

Excellent work - well done!

Those pesky USB drivers all have a mind of their own, no matter what device it is you are running :-)