anything
AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED  (Read 123037 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #120 on: August 23, 2008, 09:26:24 AM »
Yes, looks like autopopulate might not be working at the moment.  I've just tried clicking on 10 aircraft in the network list that have no registrations, and all remained blank.

Or it could be the autopopulate server is under heavy-load with everyone using v2.0.
« Last Edit: August 23, 2008, 09:28:32 AM by tarbat »

Upgate

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #121 on: August 23, 2008, 09:35:04 AM »
Thanks

I try again some other time.

ajcbakker

  • New Member
  • *
  • Posts: 1
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #122 on: August 23, 2008, 08:13:31 PM »
It looks great. Though we have noticed that 1.5 was much faster on our pc than 2.0. With an refreshrate of 1 second it takes approximately 4 seconds for an actual refresh on the screen. All menus are extremely slow. When updating from network server all My Flights get a white colour instead of the original red/green/blue colour.
We did a clean install of 2.0.
Some specs of our pc:

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)
Language: Dutch (Regional Setting: Dutch)
System Manufacturer: n/a
System Model: n/a
BIOS: Award Modular BIOS v6.0
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.00GHz
Memory: 1024MB RAM
Page File: 408MB used, 2053MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Any idea or solution?

Thanks in advance.

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4121
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #123 on: August 23, 2008, 08:19:14 PM »
ajcbakker,

In your case its pretty simple what is happening. We have 2ghz P4 machine being tested in London with WinXP with nothing else installed and it runs under high message conditions however if you add network, uploading and other programs in background etc.. it will slow down and have trouble.

Simply because your using a lot of high end functions on a a machine which must be 5+ years old. You either have to cut back on features or get a fast machine I am afraid.

We can't produce miracles to give all the features and have it running nicely on slow machines.
« Last Edit: August 23, 2008, 08:21:18 PM by AirNav Support »
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Brisbane

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #124 on: August 23, 2008, 10:56:00 PM »
Its early days yet, and fingers FIRMLY crossed, new version is operating trouble-free. It has been over a year now to finally get a stable version that does'nt keep freezing the screen.
I just downloaded the full version, rather than upgrade v1.5. It means I've got V1.3, 1.5 and 2.0 to chose from!
Good work to the upgrade team, like the new features.
Despite all the frustrations over the months, still think Radarbox has superior graphics to SBS-1. Keep up the good work.

F8TIW

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #125 on: August 24, 2008, 07:17:31 AM »
Congratulations !
Very happy to uses this
So When Mode C , many airplanes to , i waiting with impatientes this mode for local traffic zone

Many thanks to devellopement team, very great work!
Philippe F8TIW / 120 km south Paris

dudbaker

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 166
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #126 on: August 26, 2008, 10:34:22 AM »
Hi

I get as far as starting application and it hangs.. Ctrl Alt Delete states programme not responding.

I did an update but could not get into new version.  I deleteded 2008 using windows explorer and downloaded the new version.

Need help.
Dudley Baker
Stansted
G8THH
[email protected]
Valiant, Victor, Shackelton, Canberra, VC10, Tornado Typhoon 737 747 A320 A300 Engineer.

radarphil

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #127 on: August 26, 2008, 10:54:14 AM »
Is there any chance of working on MODE C for other traffic,this would be the icing on the cake.?

dudbaker

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 166
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #128 on: August 26, 2008, 11:09:03 AM »
Hi

Sorry.  Seems to be working now.  Mixture of lack of patients and virus blocking.
Dudley Baker
Stansted
G8THH
[email protected]
Valiant, Victor, Shackelton, Canberra, VC10, Tornado Typhoon 737 747 A320 A300 Engineer.

titigti

  • New Member
  • *
  • Posts: 14
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #129 on: August 26, 2008, 11:19:35 AM »


I get as far as starting application and it hangs.. Ctrl Alt Delete states programme not responding.

I did an update but could not get into new version.  I deleteded 2008 using windows explorer and downloaded the new version.

Need help.
Hi dudbaker,
When i start the RB2009 the first time it takes very long every time  to start.
So try to wait little longer to see if it starts. (up to 3-5 minutes)

( i'm using vista dual core 2 gig)

Regards,
Etienne

DorsetGooner

  • Guest
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #130 on: August 26, 2008, 11:28:32 AM »
Hi All,
I am not the best with the technical stuff so grateful for any help. I upgraded to the new version which looks superb. However I was not getting any flights listed in my log. I uninstalled Airnav and reinstalled it and hey presto my log is now working........but....now I am not getting anything listed in network even though active locations shows everything should be working. I have vista business installed on my pc with norton anti virus installed.

Any ideas please ?

Regards
Dorset Gooner

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4121
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #131 on: August 26, 2008, 01:39:16 PM »
tigiti,

I assume you have AVG Anti Virus installed. If so do the following,  double click on the AVG icon next to clock on the right hand corner of your screen.

Go to Tools -> Advanced Settings -> Execptions (under Resident Sheild) -> Add path -> Enter your path to AirNav Systems which is usually:

C:\Program Files\AirNav Systems\

(Location may be differen if using Vista)

Then click apply and run RadarBox 2009 and tell us whether it works.

DorsetGooner,

As its a new version, you need to give firewall permissions to RadarBox 2009 so it can download the network data.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

titigti

  • New Member
  • *
  • Posts: 14
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #132 on: August 26, 2008, 02:48:34 PM »
tigiti,

I assume you have AVG Anti Virus installed. If so do the following,  double click on the AVG icon next to clock on the right hand corner of your screen.

Go to Tools -> Advanced Settings -> Execptions (under Resident Sheild) -> Add path -> Enter your path to AirNav Systems which is usually:

C:\Program Files\AirNav Systems\

(Location may be differen if using Vista)

Then click apply and run RadarBox 2009 and tell us whether it works.

DorsetGooner,

As its a new version, you need to give firewall permissions to RadarBox 2009 so it can download the network data.

Hello Support,

Just did what you wrote, and RB startup time is ok now <60sec.



Thanks!

Regards,
Etienne

tarbat

  • ShipTrax Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4219
    • Radarbox at Easter Ross
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #133 on: August 26, 2008, 02:51:34 PM »
C:\Program Files\AirNav Systems\

(Location may be differen if using Vista)

Yes, for Vista, you should include the virtual store at C:\Users\xxxxxxxx\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\AirNav Systems\
(where xxxxxxxx is you Vista account name).

DorsetGooner

  • Guest
Re: AirNav RadarBox 2009 (version 2.0) RELEASED
« Reply #134 on: August 26, 2008, 04:07:03 PM »
Hi Support,

Am not sure what AVG anti virus is. I have Norton anti virus. I have lots of different icons but only to the left of the clock in the bottom right hand corner but none stating AVG. Can you help ?

DG