AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: Assigning Company Logos to Mode S  (Read 4179 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Steve R

  • New Member
  • *
  • Posts: 38
Assigning Company Logos to Mode S
« on: July 12, 2008, 06:04:45 PM »
Hi all,

Can anyone tell me if it is possible to assign a company logo for an aircraft that does NOT transmit its flight ID etc.

An example being the Met Police Helicopter, registration G-MPSB. The aircraft transmits Mode-S signal but does not transmit any flight ID or any info to be plotted on the map.

What I would like to do is include say a Met Police logo that can be displayed in the company logo display column when the Mode-S signal is recieved from this aircraft.

Note to AirNav
-----------------

If this is not currently possible, could this be a request to ask for if it is possbile to do, in up-coming software/hardware versions.

Many thanks,

Steve

RodBearden

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8765
    • Rod's RadarBox Downloads
Re: Assigning Company Logos to Mode S
« Reply #1 on: July 12, 2008, 06:10:31 PM »
Hi Steve

I believe that the AirNav philosophy is that because a particular airframe may be used by different operators (on leases, etc) that linking a logo to a Mode-S code would not be a good idea, because most of us would rather see who the aircraft is flying for on the particular flight. I agree with you though, that it does leave some gaps.

Perhaps a fallback where, if there is no Flight ID, the Mode-S code could be used, might be possible in the future.

Rod
Rod

AirNav Support

  • AirNav Systems
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4120
Re: Assigning Company Logos to Mode S
« Reply #2 on: July 12, 2008, 06:34:34 PM »
As Rod says its not possible to link the company logo like that and the reasons why.

However if you know Mode-S code you can link it to a specfic country image if I am not mistaken. Hence you could create a country image just for that Met Police.
Contact Customer/Technical support via:
http://www.airnavsystems.com/contact.html
[email protected]

Steve R

  • New Member
  • *
  • Posts: 38
Re: Assigning Company Logos to Mode S
« Reply #3 on: July 12, 2008, 06:44:14 PM »
Cheers AirNav Support,

My next question is (you can see this one coming, lol) How do I do what you mentioned above linking the Mode-S code to a specific country image.

(I've only had my RadarBox for just over a week, so still learning)

Cheers,

Steve

RodBearden

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8765
    • Rod's RadarBox Downloads
Re: Assigning Company Logos to Mode S
« Reply #4 on: July 12, 2008, 06:53:07 PM »
Steve - if you look in the help system, in the Advanced Users section, there is a chapter on setting special country flags.

Let us know how you get on - have fun!

Rod
Rod

Steve R

  • New Member
  • *
  • Posts: 38
Re: Assigning Company Logos to Mode S
« Reply #5 on: July 12, 2008, 06:57:58 PM »
Ok will do cheers Rod

Steve

Allocator

  • RadarBox24.com Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3568
Re: Assigning Company Logos to Mode S
« Reply #6 on: July 12, 2008, 08:05:05 PM »
It's in the FAQ too:

http://www.airnavsystems.com/forum/index.php?topic=645.0

It talks about military flags, but these can be any flags or flag "logos" allocated to an individual Mode S code or a group of codes.