AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24  (Read 30493 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

abcd567

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 688
  • CYYZ - Toronto
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #30 on: April 12, 2021, 06:17:36 AM »
@aps

Station numbers starting with:
EXTSHA are Windows Feeder
EXTRPI are RPi Feeder

As your station number is EXTSHA195185, you are Windows Feeder, and as Alan has already told, you cannot have MLAT activated.

Hanno31

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #31 on: May 16, 2021, 02:08:22 PM »
Hallo zusammen, wie kann ich bei der Radarbox Extreme 2 die Koordinaten einstellen damit MLAT funktioniert.
Ich komme nicht an die Einstellung.
PGANRB500901

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32387
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #32 on: May 16, 2021, 03:21:58 PM »
Klicken Sie im linken Raster unter Ihrer Stationsnummer auf die Stelle, an der sie steht. Klicken Sie hier, um Ihren Standort zu bearbeiten, und geben Sie dann Ihren Standort Lat / Lon ein

Alan

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32387
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #33 on: May 16, 2021, 03:26:27 PM »
Wenn Sie nicht sehen können Klicken Sie hier, um Ihren Standort zu bearbeiten. Wenden Sie sich an [email protected] und bitten Sie ihn, den Empfänger PGANRB500901 mit Ihrem Konto zu verknüpfen. Sobald sie das getan haben, werden Sie es sehen können

Alan

Hanno31

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #34 on: May 17, 2021, 10:04:14 AM »
Erledigt, der Support musste mich erst mit dem Account und der Box zusammen legen .

Dankeschön


.

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32387
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #35 on: May 17, 2021, 12:36:14 PM »
Kein Problem, ich habe festgestellt, dass Sie Ihren Standort geändert haben

Alan

VE4REM

  • New Member
  • *
  • Posts: 4
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #36 on: July 24, 2022, 11:17:10 AM »
I AM ALSO HAVING AN ISSUE WITH THE MLAT ON THE XRANGE2 RECEIVER.
SHOWS AUTO START MLAT ON IN THE SETTINGS BUT SAYS MLAT INACTIVE ON MY MAP SCREEN,TRIED ENTERING LAT AND LONG,TRIED WITH STREET.
HAVE NO ISSUES ENTERING THE INFO THE UNIT SEEMS TO TAKE IT,BUT STILL SHOWS MLAT INACTIVE SEE INSTRUCTIONS.
UNIT ID IS-PGANRB501521.

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32387
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #37 on: July 24, 2022, 11:53:34 AM »
Click on EDIT beside your location and enter the exact lat/lon in decimal, click Preview then Save

Alan

VE4REM

  • New Member
  • *
  • Posts: 4
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #38 on: July 24, 2022, 12:00:23 PM »
SO WOULD I ENTER IT LIKE THIS
LAT 53.8219  LONG -101.2531
« Last Edit: July 24, 2022, 12:04:12 PM by VE4REM »

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32387
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #39 on: July 24, 2022, 01:01:06 PM »
Yes, I use Google Earth to find the exact lat/lon.  The lat/lon given gives an address in The Pas

Alan
« Last Edit: July 24, 2022, 01:02:51 PM by Runway 31 »

VE4REM

  • New Member
  • *
  • Posts: 4
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #40 on: July 24, 2022, 01:06:44 PM »
ok thanks,i used my gps for the location.
still shows mlat inactive,and yes i am in the pas manitoba.
the mlat on my fr24 receiver works ok.
thanks again will try and figure it out.

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32387
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #41 on: July 24, 2022, 01:17:18 PM »
It certainly shows your location correctly.  I presume that your receiver is linked to your account ok.

I would suggest you ask support for advice as setting the location through Edit is usually all that is required

Alan

VE4REM

  • New Member
  • *
  • Posts: 4
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #42 on: July 24, 2022, 01:18:53 PM »
WILL DO THANKS
RANDY
VE4REM

Greytech

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #43 on: August 18, 2022, 09:51:26 AM »
A couple of months ago my MLAT stopped working for no apparent reason. I have been an uploader since May 2021 and changed nothing. I sent logs and data to support, no response. Anyway I found a post on this site that solved my MLAT problem, I hope this helps someone else. It would appear this is a software problem that has existed for over a year.
https://forum.radarbox24.com/index.php?topic=104371.msg487421#msg487421

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32387
Re: HOW TO ACTIVATE THE MLAT FOR RADARBOX24
« Reply #44 on: August 18, 2022, 06:41:21 PM »
Re-boot required to testart theMLAT client

Alan