AirNav RadarBox
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 


Author Topic: MLAT  (Read 29848 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 30359
Re: MLAT
« Reply #120 on: January 30, 2021, 09:17:35 AM »
Nope the Covid flights arrive at Prestwick around 0200 as NPT037K/037F B733 and I believe they are from East Midlands not Brize

Alan
« Last Edit: January 30, 2021, 09:56:58 AM by Runway 31 »

AnthonyHunt

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: MLAT
« Reply #121 on: January 31, 2021, 12:14:54 AM »
One of the reasons. A few C130 J's doing drops of supplies too.  From what I hear, and could be wrong, they are doing "Hands off" combat type drops - using every opportunity for combat practice.

AnthonyHunt

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: MLAT
« Reply #122 on: January 31, 2021, 12:19:12 AM »
Nope the Covid flights arrive at Prestwick around 0200 as NPT037K/037F B733 and I believe they are from East Midlands not Brize

Alan

There's a bit more going on. Yes, vacinne itself is being delivered in "landed" flights. Depends on which of the two manufactoring sites. Brize is obviously next door to Oxford plant. Other supplies are arriving as my prvious post. Although I'm only informed by the RT that i hear.

Out of interest and totally OT... Pfizer has been arriving from Belgium to Liverpool on an Antonov AN-26 (circa 10pm?) followed by a Typhoon flypast. Seen it a few times now.
« Last Edit: January 31, 2021, 12:45:47 AM by AnthonyHunt »

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 30359
Re: MLAT
« Reply #123 on: January 31, 2021, 01:21:05 PM »
Ah the NPT flights are covid samples being delivered to the lighthouse lab for processing.  I am not aware of any RAF A400 or C30J flights into Prestwick or Glasgow, none appearing on the movements anyway apart from the odd A400 doing overshoots training

Alan
« Last Edit: January 31, 2021, 01:25:18 PM by Runway 31 »

AnthonyHunt

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: MLAT
« Reply #124 on: February 01, 2021, 08:38:37 PM »
Still no change with the MLAT YoYo'ing... There was an update to mlat-client yesterday but that didn't help anything.  Guess the folks at AirNav are working on sorting their migration problem first.

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 30359
Re: MLAT
« Reply #125 on: February 01, 2021, 09:49:36 PM »
They are trying to find a fix, no timescale given.  Not linked to the migration issue which is now fixed

Alan

AnthonyHunt

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: MLAT
« Reply #126 on: March 03, 2021, 08:49:05 PM »
Maybe the problem is bigger than Radarbox? In the last week I've noticed that PiAware has started giving me MLAT errors

Code: [Select]
13% of UDP multilateration traffic sent by piaware is not reaching the FlightAware servers. This may indicate a network problem.
I know my network is good and the Pi up to date.

AnthonyHunt

  • New Member
  • *
  • Posts: 13
Re: MLAT
« Reply #127 on: March 18, 2021, 09:21:23 PM »
This evening I seem to have some stability in my MLAT servers. Also note that I had a period on downtime from RB which I suspect was there end not mine.

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 30359
Re: MLAT
« Reply #128 on: March 18, 2021, 09:42:21 PM »
Yes RB had a server issue earlier

Alan

aps

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
Re: MLAT
« Reply #129 on: April 21, 2021, 05:38:48 PM »
Re-Boot of the thread , ive been running the rb xrange for a good few days now and am at times syncing for several other mlat stations nicely (or so you'd think)  !
So the issue is ..
On my station I'm not showing any mlat messaged received... ever
plus when i know i should be tracking/displaying something it is not showing on the map , yet clicking on a synced station maybe 3kms away it is displaying on theirs ..
And lastly , the synced stations /mlat line disappears altogether at times . Probably 50/50 as to whether it'll display or not , on one image you see it displayed
On the other its not ! only minutes apart


So .. is there something wrong somewhere ?
Still awaiting reply from support on this ..

Thanks in advance
PGANRB400732
« Last Edit: April 21, 2021, 05:51:14 PM by aps »

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 30359
Re: MLAT
« Reply #130 on: April 21, 2021, 07:24:34 PM »
I dont know if it has anything to do with it but your firmware version is from 2018.  I see others for example Brinkley Arizona below you on the listing has a firmware from 2020 however i see that he has nothing in MLAT either

Alan
« Last Edit: April 21, 2021, 07:39:27 PM by Runway 31 »

aps

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
Re: MLAT
« Reply #131 on: April 21, 2021, 08:19:16 PM »
Thanks for that info Alan as usual a big help.
I'll whip out another support email for firmware update.

Unless you can fast forward the request?
Has to be worth a try at least, maybe its something else but a start at least for them to look into.

Regards

Runway 31

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 30359
Re: MLAT
« Reply #132 on: April 21, 2021, 09:04:29 PM »
It wont help me passing it on.  I would presume that it will be forwarded to a developer to look into it

I cant offer any assistance regarding MLAT other than advising to set your exact lat/lon so you will need to wait on support getting back

Alan
« Last Edit: April 21, 2021, 09:06:11 PM by Runway 31 »